U bent hier: home » Evenementen » Brigit De Coninck stelt de kaarten van de grote Arcana

Brigit De Coninck stelt de kaarten van de grote Arcana

Zaterdag 19 Oktober om 16 uur vindt in het Moreelshuis de opening plaats van de tentoonstelling 'De weg via de archetypes van de Tarot'. De Mechelse kunstenares Brigit De Coninck stelt haar interpretatie voor van de 22 kaarten van de grote Arcana van het Tarot kaartenspel.

Brigit De Coninck is met deze tentoonstelling niet aan haar proefstuk. Sinds 1988 zijn haar werken te bewonderen in kunstgalerijen in en buiten Mechelen. In de werken van Brigit is een evolutie te zien: van het creëren vanuit het plezier om schoonheid en evenwicht te scheppen, naar de vrije expressie, onbewust, maar met kennis en later de bewustwording van meer dimensies. De schilderijen en werken worden groter in omvang en de kleuren zetten zich zeer expressief en confronterend op doek. Door de jaren heen zet het verruimings -en verdiepingsproces zich verder en stilaan ontwikkelt zich een heel andere manier om zich uit te drukken, via kleur, vorm en het scheppen van evenwicht, vanuit een onbewuste nood om emoties te uiten.

Brigit raakt ondertussen geboeid door de symbolen van het Tarotkaartspel. Een onderdeel van de Tarot is de Grote Arcana die 22 kaarten telt en een symbolische voorstelling is van de verschillende levensstadia van een mens op aarde, van geboorte tot dood. Brigit verdiept zich in het lezen en interpreteren van deze kaarten en organiseert workshops om ook anderen hierin wegwijs te maken. Haar cursisten kennen haar artistieke talenten en zetten haar aan om zelf de kaarten te gaan tekenen. Na veel aandringen geeft ze toe en het resultaat is te bewonderen tijdens deze tentoonstelling.

De voorstelling van de tekeningen gebeurt onder begeleiding van aangepaste teksten die worden voorgedragen door Linde Thibaut bestuurslid en actrice van de Mechelse Toneelkring ‘KTV De Dijlezonen'. Het geheel wordt begeleid door de unieke zang van Annie De Coninck, Marie Haest, Marianne Verweij en Lief Wuyts.

Wie dit, (voorlopig) éénmalig optreden niet wilt missen kan kaarten verkrijgen in voorverkoop (aan € 8) op het nummer 0477 986794 of aan de ingang van het Moreelshuis op 19 oktober om 14 uur, aan € 10.

Data:

start: 19.10.2013 14:00

Prijs:

€ 8 in VVK, € 10 aan de kassa

Plaats:

Moreelshuis


Mechelen

Organisator:

Maurus Moreelshuis