U bent hier: home » Evenementen » Greet Pluymers in de Klapstoel

Greet Pluymers in de Klapstoel

Illustratief beeld bij

Het kan over cultuur en literatuur gaan, over ontwikkelingssamenwerking, over de journalistiek, .. Onderwerpen genoeg. Om een en ander te ordenen en in goede banen te leiden vonden we Frans De Wachter, stadsgids en voorzitter van Cultuurraad Mechelen, bereid om als moderator op te treden. De Wachter modereerde ook onze vorige klapstoelgast, Frank Vaganée.

Greet Pluymers begon haar loopbaan als copywriter bij Gates Europe. Later werkt ze eerst kort bij Radio 2 om dan aan de slag te gaan als journaliste bij de VRT. Met werken op de buitenlandredactie groeide de verwondering over en interesse in Afrika en ook de wil om door haar werk aan een verdraagzame samenleving te bouwen. De interesse resulteerde ook in bijkomende studie Sociale en Culturele antropologie. Pluymers zet zich later actief in bij de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingsamenwerking Mechelen (GROM).

De journaliste heeft ook een grote voorliefde voor de Nederlandse literatuur ook de poëzie en het op de planken brengen daarvan. Ze studeerde ook een jaar Theaterwetenschappen én Woordkunst. De literaire achtergrond en kennis komen van pas bij Open Boek, de literaire zondagochtenden waar Pluymers met interessante gasten spreekt.

We draaien de rollen om op 18 oktober, Pluymers niét als de vraagsteller maar geinterviewde

Data:

start: 18.10.2013 20:00

Prijs:

Leden: € 6 / niet-leden: € 8

Plaats:

Auditorium Cultuurcentrum Mechelen

Minderbroedersgang 5
Mechelen

Organisator:

vtbKultuur