U bent hier: home » Leden » Kon. Beiaardschool Jef Denyn

Kon. Beiaardschool Jef Denyn

 

De Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn of het Hoger Internationaal Instituut voor Beiaardkunst vzw. heeft tot doel het onderricht, het verbeteren en het bevorderen van de beiaardkunst en de campanologie.

Ze geeft boeken en muziek uit, organiseert jaarlijks beiaardconcerten en desgevallend muziekwedstrijden waarvan de belangrijkste de vijfjaarlijkse wedstrijd Koningin Fabiola is.
Ze organiseert  bovendien compositiewedstrijden enz.

De vereniging beheert en verwerft voor de opleiding en de vorming van kandidaat-beiaardiers uit alle landen van de wereld, in samenwerking met het Deeltijds Kunstonderwijs van de Stad Mechelen, de nodige didactische middelen en instrumenten waaronder oefenbeiaardklavieren en een beiaard in de toren van het Hof van Busleyden.

Ze is eveneens archivaris van de collecties die haar worden toevertrouwd zoals o.a. de archieven van Jef Denyn, Staf Nees en de onlangs geschonken collectie van Piet van den Broek.
De vereniging  stelt bovendien, ten behoeve van de leerlingen van de school, een uitgebreide bibliotheek met werken over muziek en in het bijzonder beiaard en beiaardmuziek ter inzage.

De Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn bezit een uitgebreide fototheek waarvan het grootste gedeelte via de website http://www.beeldbankmechelen.be voor het grote publiek werd ontsloten.

Logo van Kon. Beiaardschool Jef Denyn

Contacteer:

Kon. Beiaardschool Jef Denyn Cosaert
e-mailadres:
vasteTel: 015 20 47 92
Bruul 52 005
2800 Mechelen
Secretaris Kon. Beiaardschool Jef Denyn http://www.beiaardschool.be